Het succesverhaal van Wesley Hendriks

YUBP member aan het woord. Bekijk eens wat er mogelijk is, zelfs zonder gym. Wesley Hendriks vertelt over zijn transformatie: 

 

‘’Ik vond Rubens werkwijze erg prettig’’

 

Ik heet Wesley Hendriks. Ik ben met fitness in aanraking gekomen tijdens mijn opleiding bij het Korps Mariniers. Tijdens mijn uitzending in Afghanistan ben ik mee gaan trainen met mijn buddy Nicky. Zo kreeg ik de smaak te pakken.

 

Sinds 2013 heb ik geen doelen meer gehad in fitness en training. Eind 2019 keek ik in de spiegel en was ik niet blij met het spiegelbeeld. Zes jaar lang niet letten op je voeding. Lekker aan het bier en geen gestructureerde training zorgde ervoor dat ik na 6 jaar 99.8 kilo woog. Ik ben 1.85 meter, dus dat was behoorlijk zwaar. Broeken zaten strak. Mijn buik rolde over me riem. Mensen noemde me ‘romig’.

 

Een oud trainingsmaatje op de sportschool had in 2015, onder begeleiding bij Ruben een wedstrijd preparatie gedaan. Zijn shape was na 4 maanden zo scherp!!! dat is mij altijd bijgebleven. Daarnaast had ik ook een gesprek met een collega. Zij zit ook bij Ruben en zei ook dat ze grote progressie boekte. Ik werd nieuwsgierig en zodoende zocht ik contact.

 

Ik vond de werkwijze prettig. Ruben neemt de tijd om je vragen te beantwoorden. Heb je vragen, kan je appen en bellen. Ik kreeg vaak dezelfde werkdag nog antwoord. Maandelijks een consult om de behaalde resultaten te meten ook foto’s met voor en na.

 

Mijn doel was om in 7 maanden in shape te komen. Om dat doel te vereeuwigen, wilde ik een fotoshoot doen. De weegschaal zegt genoeg. Ik ben 25 kg afgevallen. Ruben maakte de eerste schema’s begin januari 2020, Na de eerste maand was ik al 5,9 kilo afgevallen. Volgens Ruben voor een deel ook vocht, maar gewicht is gewicht.

 

Na twee maanden begon Ruben met een voedingsapp. Ik meldde mij aan en kreeg via de mail mijn voedingsplan in de app. Wat een uitkomst! Maaltijden uitkiezen, maar ook zelf opstellen in een paar seconden tijd. Gewoon lekker met je gezin mee eten. Ik ben super blij met de meal app van Ruben. Het gaf mij meer rust tijdens het diëten. Helemaal, omdat ik geen zin had om 7 maanden hetzelfde te moeten eten.  

 

Ik weet nog wel dat ik nachtdienst had en ik had eiwitpannenkoeken gemaakt van uit meals app. Ik mocht er stroop overheen doen. Ik weet nog wel dat collega’s zeiden: “Je vreet zoveel pannenkoeken? Hoe kan jij dan zoveel afvallen?” Ik zei toen: “Het gaat om de totaliteit  van je calorie inname en de juiste verhoudingen tussen eiwit, koolhydraat en vetten. Ze waren er stil van.  

 

In maart 2020, gingen de sportscholen dicht. Van mijn 7 maanden voorbereiding heb ik 4 maanden buiten getraind. Ik trainde naast een basisschool. Daar hadden ze een optrekstang en een koppeltje duik stang. Ik had twee dumbels van 15 kilo, kabels en elastieken om te trainen. Je wordt creatief.

 

Ik vond het hele traject leuk maar het leukste is dat je jezelf  ziet veranderen. Je bent weer tevreden om jezelf in de spiegel te zien. Je broeken zitten minder strak. Je krijgt meer vorm. Je conditie wordt beter. Je voeding op peil. Maar ook genieten met de app.

 

Ik ben super tevreden. Ik ga ook door met Ruben. Ik wil nu bouwen aan mijn fysiek. Kracht en conditie.

 

Voor iedereen die twijfelt:  Zie mijn voor - na foto. Het zijn geen praatjes maar daadjes. Je zal er geen spijt van hebben. Ik wist zelf eerst ook niet waar te beginnen en was de kluts kwijt na 6 jaar. Ruben bracht de structuur terug die ik nodig had om dit te kunnen bereiken. Dit was mij niet zonder zijn begeleiding gelukt.