Het succesverhaal van Martijn van Raan

Wie ben je (vertel wat over jezelf)  en hoe je in de fitness gekomen?

 

Ik ben Martijn van Raan, 33 jaar oud en werk in het dagelijks leven in de metaal als constructie bankwerker/lasser. Sinds m'n 17e ben ik bezig met fitness. In de begin jaren was het gewoon voor de fun en leuk om dit met vrienden samen te doen.

Na een aantal jaren trainen zag je je lichaam ook wel veranderen en gaf het ook wel voldoening, maar verder was ik nooit bezig geweest met voeding er rond om heen. Oké je dronk na je training een shake maar dat was het dan ook. Verder vond ik het wel prima. Maar hoe langer je met fitness en voeding bezig bent hoe meer je er in gaat verdiepen.

Op den duur wil je toch echt wel wat meer vooruitgang boeken.

 

Waarom heb je aangemeld bij Your Ultimate Bodyplan en wat was je doel?

 

Na een aantal jaar zelf wat geprobeerd te hebben, wilde ik het deze keer toch echt wel goed doen en via internet kwam ik terecht bij Your Ultimate Bodyplan van Ruben Baars.

 

Wat was doorslaggevend om je aan te melden bij Your Ultimate Bodyplan? 

 

De goede voor en na foto's van verschillende personen die de begeleiding ook gevolgd hadden gaven voor mij de doorslag "dit wil ik ook!!" dacht ik. Ik heb me vervolgens aangemeld en al snel kreeg ik een reactie om een keer langs te komen om alles door te spreken.

 

Hoe zijn jullie te werk gegaan? 

 

De eerste afspraak verliep goed. Alles besproken en Ruben stelde voor om eerst te gaan bulken om daarna droog te gaan trainen. Op het einde zou ik nog een fotoshoot krijgen om alles vast te leggen. Top! M'n gewicht en vetpercentage werden opgenomen en om de 4 weken zou ik terug komen voor een meting om het schema bij te stellen. Het was voor mij toch iedere keer weer 1,5u rijden om er te komen maar ik had het er graag voor over. Als ik daar was trainde ik ook meteen in de gym waar Ruben z'n meting deed en had ik m'n training voor die dag ook nog mooi kunnen doen. Na enkele dagen werden de eerste schema's toegestuurd en kon ik beginnen.

 

Al na de eerste maand was ik bijna 2kg aangekomen. Dat ging goed! De maanden die volgden ging ongeveer hetzelfde. Per 4 weken kwam ik 2kg aan. We ging hier mee door totdat ik na 4 maanden ongeveer 12kg was aangekomen. M'n vetpercentage was inmiddels ook behoorlijk gestegen naar zo'n 17% (had dit zelf niet echt in de gaten totdat ik op het einde de mijn voor en na foto zag). Hierna zijn we 5 maanden gaan droog trainen en het resultaat is te zien op de foto's. Uiteindelijk ongeveer 3kg spiermassa aan overgehouden. In de laatste paar dagen nog gaan "laden" om zo vol mogelijk op de foto's/film te staan.

Het leukste was dat fotoshoot erbij zat! Wat een verschil zeg op het einde, en echt mooie foto's aan overgehouden!

 

Hoe vond je deze werkwijze? 

 

Het was voor mij een leuke ervaring en heb er zelf ook veel van geleerd. Weet nu weer een stukje meer van hoe het allemaal werkt, en wat er bij komt kijken. Maar discipline moet je zeker hebben anders bereik je je doel zeker niet. Al dat eten klaar maken iedere dag kost toch best wat tijd. En 6 dagen in de week zowat hetzelfde eten dat hoort er dan ook bij. Maar des te lekkerder smaakt mijn wekelijkse cheat meal.

 

Wat vond je het leukst aan het begeleidingstraject?

 

Ruben heeft verstand van zaken en dat is echt wel te merken. Vragen kon ik stellen via de mail en die werden ook netjes beantwoord. 

 

Ben je tevreden met het resultaat?

 

Zeker !

 

Zou je Your Ultimate Bodyplan en Ruben Baars aanbevelen aan anderen en zo ja, waarom?

 

Ik zou Your Ultimate Bodyplan aan iedereen aanbevelen want het werkt gewoon! 

 

Wat zijn je verdere fitness doelen hierna?

 

Ik ben zelf nog altijd dagelijks bezig met voeding en fitness. Ga in december zelfs voor het eerst mee doen met een wedstrijd in de klasse men's physique. Gewoon een keer voor de ervaring en eens kijken waar ik ergens sta.... Ik zal er in ieder geval niet mee stoppen want het is toch een levensstijl die me bevalt!!!

 

Had je dit resultaat zonder hulp kunnen halen?

 

Zonder hulp had ik dit waarschijnlijk niet kunnen bereiken. Was dan misschien wel ergens anders heen gegaan voor hulp maar ik weet niet of het resultaat dan zo was geweest.

 

Wat was je favoriete cheatmeal?

 

Een pizza shoarma op zondagavond :)