Het succesverhaal van Joep Profijt

Wie ben je (vertel wat over jezelf)  en hoe je in de fitness gekomen?

 

Mijn naam is Joep Profijt, 24 jaar en de reden waarom ik begon met mijn fitness loopbaan is omdat ik erg ongelukkig was met mijn lichaam. 17 jaar oud was ik toen ik mij inschreef bij de sportschool. De enige kennis die ik toen had over het lichaam, voeding of trainen, was dat ik veel te dik was en het was veroorzaakt door overmatig, structureel, teveel eten en drinken. 

 

Waarom heb je aangemeld bij Your Ultimate Bodyplan en wat was je doel?

 

Iedereen die sport met de reden om zijn of haar lichaam te veranderen, is er wel eens tegen aan gelopen. Je komt gewoon niet meer verder richting je doel. Je traint en traint, denkt goed te eten, maar er gebeurd nagenoeg niets, dit werkte alles behalve motiverend. Ikzelf heb meerdere keren met mijn handen in het haar gezeten omdat ik maanden bezig ben geweest zonder resultaat. Ik ging in de weer met verschillende dieet plannetjes die ik zelf in elkaar had gezet via forums, boeken en youtube filmpjes. Ondanks al mijn research bleef het gewenste resultaat uit. Ik was het zat.

 

Ik was vastberaden niet op te geven en wilde perse de beste sport diëtist vinden die er is. Ruben ben ik tegen gekomen op facebook, ik heb uiteindelijk voor Ruben gekozen en kies nog steeds voor Ruben omdat hij precies aan de juiste knoppen kan draaien en zo geweldige resultaten realistisch worden. 

 

Wat was doorslaggevend om je aan te melden bij Your Ultimate Bodyplan? 

 

De keuze was vrij simpel. Ruben Baars is zijn eigen visite kaartje. Iedereen die een trainer of voedingsspecialist zoekt, wilt zijn of haar lichaam veranderen. Ruben is zijn eigen bewijs dat wat hij voorschrijft, werkt. Los daarvan natuurlijk de vele ongelofelijke transformaties die hij heeft behaald met andere mensen, dat is eigenlijk nog veel belangrijker. Je kan er zelf goed uitzien maar dat wilt nog niet zeggen dat je iemand anders ook kan transformeren. 

 

Hoe zijn jullie te werk gegaan? 

 

Op het moment dat je de keuze maakt om een traject te starten met Ruben, maak je een afspraak voor een consult. Hierin leer je elkaar kennen en overleg je samen je doel. Je gewicht en vetpercentage wordt gemeten en hij zal je fysieke belasting vaststellen. Daarnaast geeft hij uitleg over hoe het allemaal werkt. Vervolgens krijg je je voedingsplan en trainingsprogramma in de mail en kun je aan de slag. Hoe je alles voorbereid kun je met hem bespreken. Alle vragen tijdens je eerste maand worden ook direct beantwoord zodat je niet in twijfel hoeft te zitten. Na elke maand trainen kom je weer samen om de maand door te lopen en je progressie vast te leggen. Op basis van de vorderingen die je hebt behaald worden je vervolgens voedingsschema’s en trainingsschema’s uitgeschreven. Zo blijft je voeding en training zeer accuraat afgesteld op jouw lichaam. Alles in je voedingsplan is tot de gram nauwkeurig aangegeven. De calorie target staat precies aangegeven, de grammen en zelfs de verhoudingen tussen eiwitten,koolhydraten en vetten staan tot de procent nauwkeurig aangegeven. Plotseling zijn er geen geheimen meer, iets waar je eigenlijk altijd al naar opzoek was. 

 

Hoe vond je deze werkwijze? 

 

Structureel ijzeren discipline behouden is het gene wat moeilijk is. Iedereen kan een week lang gezond eten volgens een voorgeschreven dieet plan. Maar om dit maanden lang vol te houden is wanneer je jezelf echt grondig test op discipline. Het beest achtige resultaat wat je tussentijds behaald verzacht het en motiveert je om door te gaan. 

 

Wat vond je het leukst aan het begeleidingstraject?

 

Een lichaam transformatie is niet alleen lichamelijk, geestelijk zal je jezelf een stuk beter voelen. Het leukste wat ik aan het traject vond, was dat ik steeds gelukkiger met mijzelf werd en ik had het gevoel alsof ik iedere dag een klein beetje beter was dan de dag ervoor. Dit vertaald zich, in positieve zin, naar alles in je dagelijkse leven.

 

Ben je tevreden met het resultaat?

 

Ik ben meer dan tevreden. 

 

Zou je Your Ultimate Bodyplan en Ruben Baars aanbevelen aan anderen en zo ja, waarom?

 

Ja, want wat Ruben Baars via Your Ultimate Bodyplan voorschrijft is uitgemeten werk, het werkt en het voelt goed. De mensen die getransformeerd zijn onder zijn begeleiding hebben maar twee knoppen moeten omdraaien en voor de rest luisteren naar hun schema’s die ze van Ruben krijgen. Al het eten naast je schema zal je links moeten laten liggen en structureel ijzeren discipline op voeding en training gebied vasthouden. Gelukkig mag je 1 dag per week van je schema’s afwijken en 1 grote cheat meal eten naar eigen keuze. Ruben noemt dit de cheat dag. 

 

Wat zijn je verdere fitness doelen hierna?

 

Op dit moment zijn Ruben en ik bezig met een nieuw traject, de eerste maand zit er zo goed als op. Ik kijk er naar uit om het resultaat te bekijken bij de aankomende meting. 

 

Had je dit resultaat zonder hulp kunnen halen?

 

Nee, het specialisme in de schema’s van Ruben vergt veel scholing en nog meer ervaring welke ik nog niet heb.

 

Wat was je favoriete cheatmeal?

 

Dat moet toch wel zelfgemaakte pizza zijn met een goeie vette peperoni worst in plakjes gesneden als hoofd topping!